Kommunal vs. Privat Dagpleje


Børnepasning er ikke kun et spørgsmål om at få børnene "parkeret", mens mor og far er på arbejde. Det er også et spørgsmål om holdninger til opdragelse og kvalitet i pasningen.Forskellen på kommunal dagpleje og privat dagpleje:
En privat dagplejer har ikke en fast løn. Der er stor forskel på både prisen og reglerne i de forskellige dagplejehjem.

Du får tilskud fra kommunen til privat dagpleje på 75 %, dog max 5148,- kr. pr. måned for en fuldtidsplads, og max 3861,- kr. pr måned for en deltidsplads op til 32 timer. Forældrene skal ikke betale skat af tilskudet fra kommunen, dagplejeren betaler skat af det fulde beløb.

Der gennemføres uventede opsyn (besøg) hos den private dagplejer. Det er Grethe Elgaard fra Viborg Kommunens afdeling for private dagplejere, der kommer og fører tilsyn.

Den private dagplejer får ingenting af kommunen til pasning af børnene, alt betaler hun selv, feks. barnevogne, højstole, legetøj, sikkerhedsudstyr som trappegitter osv.

Det er dagplejeren, der bestemmer, hvad der skal ske i hverdagen, hvad pladsen koster, om det er med eller uden mad og frugt. Om hun vil i legestue, på tur, og alt det der. Hun bestemmer selv åbne-lukketid, men må også selv finde børn at passe, det hjælper kommunen ikke med.

Den private dagplejer selv er ansvarlig for at indkræve sin løn for pasning af dagplejebørn.
Kommunen blander sig ikke i pengesager mellem dagplejer og forældre. Ligesom de ikke blander sig i ferie osv.


Privat dagpleje er et tilbud, der kan sammensættes efter jeres behov for børnepasning, og giver nogle fordele som:

- Større flexibilitet
- Trygt pasningsmiljø
- Lavere pris
- Mindre smitterisici
- Mindre stress i en travl hverdag


Jeg sætter dagsordenen. Jeg er ikke bundet af et reglement (som i den kommunale dagpleje), men kan imødekomme forældrenes og børnenes behov.

Forældrene og jeg "vælger" hinanden, hvilket jeg synes er meget positivt, både for forældrene og mig selv. Efter nogle "møder" vil jeg kende til forældrenes behov, og de vil have et dækkende billede af hvad de kan forvente hos mig.

Har man et barn, der har brug for hjælp til f.eks. sprog eller motorik, hjælper kommunen og dagplejen på samme vis som i en kommunal dagpleje.


Det er ikke tilladt at kopiere fra denne hjemmeside - uden forudgående aftale

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE